NavMenu

Sarajevo među omiljenim destinacijama za kratkotrajni odmor prema listu "Guardian"

Izvor: Klix Utorak, 10.03.2015. 09:09
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Vijecnica.ba)Sarajevo
Čitatelji "Guardian"-a odabrali su omiljene destinacije za kratkotrajni odmor, među kojima se nalazi i Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine.

Nakon teksta o deset najboljih manjih gradova za vikend putovanje u Evropi, čitatelji "Guardiana" dali su sugestije i odabrali omiljene destinacije za odmor. Na listi se nalazi i glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo koje je jedan od čitatelja opisao kao grad dobrodošlice.

Bolonja, Italija

Jedan od čitatelja preporučio je bolonjsku kafu, ali i naglasio da univerzitetski grad Bolonja ima "zdrav sistem napajanja barova, kako bi utolio žeđ studenata". Posjetiocima su čitatelji također preporučili Muzej savremene umjetnosti i Muzej sladoleda.

Nica, Francuska

Nica je između ostalog prepoznatljiva po fontanama i prekrasnom pogledu na more. Kako navode, grad ima veliku kulinarsku scenu, ali i umjetničke galerije i muzeje, uključujući i fantastični "Matisse" muzej.

Alghero, Italija

Ovaj srednjovjekovni grad Sardinije intrigantna je mješavina sardinijske i španske arhitekture. Rečeno je i da Alghero ima jednu od najljepših plaža u Sardiniji sa kristalno čistim morem.

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Veliki broj komentatora izabrao je glavni grad BiH kao svoj omiljeni. Jedan od čitatelja rekao je da je Sarajevo grad dobrodošlice, a drugi je istakao i da je vrlo lako obići historijske znamenitosti pješice, ali i besplatno otići u obilazak grada sa iskusnim vodičima. Čitatelji su dodali da je u večernjim satima u Sarajevu otvoreno mnogo barova i restorana, a jedan od njih pohvalio je i koktele u sarajevskoj "Pravdi".


Ljubljana, Slovenija

Ljubljana je za čitatelje "Guardian"-a spor i lijep grad, grad ljubaznih domaćina, ali i pristojnog piva. Slovenski glavni grad ima zapanjujući centar s "ljubavnim mostovima i barovima". Jedno od najboljih mjesta za boravak je Hostel "Celica" iza kojeg se nalazi i nezavisni kulturni centar.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.