NavMenu

Stiže "Huawei" pametni sat

Izvor: eKapija Petak, 06.03.2015. 14:30
Komentari
Podeli

Kompanija "Huawei" premijerno je pred posjetiocima Svjetskog kongresa mobilnih uređaja u Barseloni (Mobile World Congress -MWC) predstavila svoj prvi pametni sat vrhunske elegancije. Sat ima 1.4-inčni ekran osjetljiv na dodir, safirno sočivo otporno na ogrebotine, okvir napravljen od nerđajućeg čelika, ugrađen pulsometari 6 senzora za praćenje pokreta.

- Odgovorili smo na potrebe korisnika širom svijeta koji su tražili pametan sat neprolaznog dizajna. U skladu sa našim ključnim sloganom "Make it possible" "Huawei" je kreirao inovativan premium pametnisat - rekao je Richard Yu, CEO, "Huawei Consumer Business Group".

Neprolazan dizajn

Zahvaljujući timu iskusnih dizajnera, posebna pažnja posvećena je detaljima, među kojima se izdvaja svjetlucavi 1.4-inčni displej rezolucije 400 x 400 piksela.

Ciferblat, okvir i kopča sata napravljene su od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika koji "Huawei" sat čini 40 procenata jačim. Sat posjeduje itzv. "intuitivno dugme" koje omogućava razna praćenja životnog tempa korisnika, a dolazi sa megnetnom stanicom za punjenje. Uz to, "Huawei" je razmišljao i o različitim ukusima korisnika, pa je tako moguće da vaš sat bude u nekoj od tri dostupne boje, različitih stilova i materijala.

Pametna unutrašnjost

Uz pomoć Android Wear notifikacije o SMS-u, email-u, kalendar-u, aplikacijama i telefonskom pozivu postale su pristupačnije nego prije. Kompatibilan sa pametnim telefonima koji posjeduju od Android 4.3ili više, "Huawei" sat ima moćan procesor od 1.2GHz, koji uključuje 4GB memorije, 512MB RAM-a i Bluetooth 4.1.

"Huawei" sat posjeduje pulsometar, 6sensora pokreta i senzor za mjerenje atmosferskog pritiska koji u realnom vremenu detektuju da li korisnik šeta, trči, vozi bicikl, pješači ili spava. Konkretno, korisnici mogu pratiti sve, od broja kalorija koje su sagorjeli, rada srca, visine na koju su se popeli, broja načinjenih koraka do pređenog puta.

Huawei Ecosystem

Kako bi ohrabrili korisnike da budu srećniji i žive zdravije, "Huawei" je posvećen stvaranju prenosivog ekosistema koji pomaže korisnicima da sebi postave ciljeve i prate njihovo ispunjenje.

Dostupnost i dodaci

Pametni sat će biti dostupan u tri moderne boje: srebrna, crna i zlatna, u 20 zemalja. Dostupnost i cijene biće pravovremeno objavljene na svakom od tržišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.