Izvor: biznis.ba | Srijeda, 04.03.2015.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Italijani donirali sisteme za navodnjavanje poljoprivrednicima u Bratuncu

"Italijanska kooperacija" donirala je poljoprivrednicima Bratunca 10 sistema za navodnjavanje.

Ambasador Italije u BiH Ruđero Korijas je pojasnio da će novi program podrške poljoprivrednicima u BiH uskoro biti pokrenut, te da će biti kombiniran s aktivnostima predviđenim za mala i srednja poljoprivredna poduzeća pogođena prošlogodišnjim poplavama.

U Bratuncu se susreo s načelnikom Općine Bratunac Nedeljkom Mlađenovićem, kao i s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika te podsjetio na konstantnu podršku koju Vlada Italije pruža ovoj regiji još od kraja rata.

Donacija poljoprivredne opreme dio je aktivnosti podrške bh. poljoprivrednicima i institucijama zaduženim za ovaj sektor, na nivou entita i općina, koje su predviđene Projektom "Pilot akcija za integralni ruralni razvoj i revitalizaciju teritorije BiH" koji finansira Generalna direkcija za kooperaciju Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Projekt čija ukupna vrijednost prelazi 320.000 EUR ušao je u drugu fazu i predviđa aktivnosti u cijeloj BiH. Za 2015. godinu predviđen je nastavak programa uz nova finansiranja, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.