NavMenu

Još modernih stanova u srcu Sarajeva - Firme "Ahmetspahić" i "Benis" grade kompleks na Skenderiji (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 03.03.2015. 13:38
Komentari
Podeli
Centar Sarajeva postao je pravo gradilište, pa je u toku izgradnja još jednog modernog stambeno-poslovnog objekta. Naime, sarajevske firme "Ahmetspahić" i "Benis" su investitori kompleksa "Podgaj-Tekija" koji niče u samom centru grada, na Skenderiji.

Prema riječima ulagača, izgrađeno je pet od ukupno devet spratova, pa bi stanovi mogli biti završeni već u septembru ove godine.

- Sa ovim projektom imamo cilj da postavimo novi standard gradnje i zapadnoevropskog načina života u Sarajevu. Objekat je u funkcionalnom smislu podijeljen u tri nezavisne cjeline, garažnu, poslovnu i stambenu. S druge strane, sastoji se od dvije lamele B4 i B4a koje čine jednu cjelinu - rekli su za portal "eKapija.com" iz firme "Benis".

Lamele u kompleksu "Podgaj-Tekija" imaće po devet etaža, na kojima je predviđena gradnja dvosobnih, trosobnih i četvorosobnih stanova. Kako su nam naveli investitori, kvadratura i izgled su prilagođeni svim kupcima.

- Posebno smo vodili računa da se koriste kvalitetni i moderni materijali pri izgradnji objekta i obezbijedi mogućnost budućim stanarima da u određenoj mjeri utiču na finalni izgled njihovog doma. Stanovi se mogu kupiti po kvadraturi od 47 do 157 m2, a cijena kvadrata se kreće od 3.500 do 3.980 KM sa PDV-om - kažu u "Benisu".

U budućem kompleksu na Skenderiji planirana je izgradnja ukupno 90 stanova i isto toliko garaža. Garažna mjesta su previđena u suterenu -3, a u suterenu -2 i -1 biće osam stambenih jedinica.

Poslovni dio objekta je rezervisan za prizemlje, a gleda na južnu saobraćajnicu. U tom dijelu praviće se ukupno šest poslovnih prostora, ali i devet stanova.

- Stambeni dio objekta riješen je kroz četiri nadzemna sprata, djelomično u potkrovlju, te djelimično u prizemlju i na nivou -1 i nivou -2. Tako su stambene jedinice planirane na ukupno sedam etaža sa potkrovljem - pojašnjava jedan od investitora.


Bruto površina kompleksa "Podgaj-Tekija" iznosi 9.500 m2, a oko stambenog i poslovnog dijela je, takođe, predviđen prostor za parking, te saobraćajnica i zelena površina. Projekat je radila firma "BS Projekt" iz Sarajeva.

Investitori navode da se ovaj objekat odlikuje visokim evropskim standardima gradnje. Kako kažu, primjenjeni su savremeni i prirodni ekološki materijali.

- Riječ je o termički izolovanim fasadama debljine 10 cm. Ugrađeni materijali, počevši od fasadnog sistema sa izvrsnim toplotno-izolacijskim svojstvima i kvalitetne vanjske stolarije, do prvoklasnog hrastovog parketa i sanitarnih uređaja, garantuju budućim vlasnicima dugoročno zadovoljstvo.

Investitori budućim stanarima poručuju da se iz stanova pruža pogled na cijeli grad, a objekat se nalazi na svega 100 m od trolejbuske stanice i 150 m od tramvajske stanice Skenderija.

V. Dž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.