NavMenu

Rekordno zapošljavanje u Prijedoru

Izvor: Capital Utorak, 03.03.2015. 12:54
Komentari
Podeli
(Foto: Prijedorgrad.org)
U 2014. godini posredstvom prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske zaposleno je 3.465 lica ili za 7% više nego u prethodnoj godini.

- Ovo je rekordno zapošljavanje u proteklih šest godina i znatno je veće od zapošljavanja prije početka svjetske ekonomske krize 2008. godine - navodi se u informaciji o radu ove filijale za 2014. godinu.

Analiza kvalifikacione strukture nezaposlenih pokazala je smanjenje broja nezaposlenih na skali od visoke stručne spreme do nekvalifikovanih od 6% do 25%, dok je kod stepena obrazovanja master ili magistar broj nezaposlenih povećan za čak 37%.

- Nameće se jedan jedini zaključak: puno je upisa na master bez ikakvog smisla, svrhe i cilja - navodi se u informaciji Filijale Prijedor.

Deficitarna zvanja su mašinski i elektro inženjeri, geolozi, defektolozi, logopedi, profesori matematike, te fizike i njemačkog jezika, a deficitarni zanati su optičari, obrađivači stakla, instalateri solarne energije, sertifikovani zavarivači, livci i obućari.


U informaciji o radu prijedorske filijale nema podataka o evidenciji nezaposlenih.

Prijedorska filijala Zavoda za zapošljavanje Srpske pokriva grad Prijedor i opštine Oštra Luka, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica i Krupa na Uni sa više od 200.000 stanovnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.