Izvor: Tanjug | Utorak, 03.03.2015.| 11:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Air Serbia" od 2016. leti za Njujork, Toronto i Čikago

Predsjednik Nadzornog odbora "Air Serbia" i gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je u planu da avioni te aviokompanije lete za Ameriku i da će početkom naredne godine biti organizovan prvi interkontinentalni let.

Mali je na Kopaoniku, gdje danas počinje biznis forum, u izjavi za Jutarnji program TV Pink, najavio letove "Air Serbia" za Njujork, Toronto i Čikago.

Predsjednik Nadzornog odbora "Air Serbia" je najavio da će to biti kruna rada u posljednjih godinu i po dana i označiti povratak nacionalne aviokompanije na mjesto koje je 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka imao tadašnji JAT, koji je letio za Ameriku.

Mali je podsjetio da je prošla godina bila najuspešnija za tu aviokompaniju, jer je povećan i prihod i broj putnika.

Otvoreno je 16 novih destinacija, tako da sada avioni "Air Serbia" lete u 30 zemalja i "pokrivaju" više od 40 destinacija, istakao je Mali.

Pri tom se vodilo računa i o troškovima, a obnovljena je i flota, pa ima 10 novih aviona, dok je kvalitet usluga znatno povećan, naveo je Mali.

Broj putnika je uvećan za 67%, a prošle godine je "Air Serbia" prevezla 2,3 miliona putnika, precizirao je Mali.

Mali je dodao da ta aviokompanija u ovom trenutku "pokriva" najveći broj glavnih gradova u Evropi i sve glavne gradove u regionu.

On je ukazao da je i rekordan broj putnika prošle godine ostvario i Aerodrom Beograd kroz koji je prevezao ili je kroz njega prošlo 4,6 miliona putnika.

- Želimo da promovišemo Srbiju kao destinaciju za investiciju - rekao je Mali.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.