NavMenu

Građevinari zemalja bivše Jugoslavije prave konzorcijum za radove u Aziji i Africi

Izvor: Indikator Utorak, 03.03.2015. 15:58
Komentari
Podeli
Građevinari iz zemalja bivše Jugoslavije pokušavaju da naprave konzorcijum kako bi zajednički nastupili na afričkom i azijskom tržištu, a traženi su u Libiji, Alžiru i Iraku.

Sekretar Udruženja za građevinarstvo Privredne komore Srbije Viktor Kobjerski rekao je u izjavi za Tanjug da srbijanska privredna komora pregovara sa komorama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije o objedinjavanju građevinske operative za zajednički nastup na stranim tržištima.

- Hoćemo da se vratimo na treća tržišta, gde smo ranije bili vrlo popularni i zajednički vrlo dobro radili i mogli da odgovorimo na sve zahtjeve investitora - istakao je Kobjerski.

Prema njegovim riječima, veliki investitori iz Libije, Alžira i Iraka traže naše građevinare, ali Srbija nema dovoljan broj radnika za velike poslove, niti potrebne garacije.


- Planiramo da sa tim zemljama napravimo konkretne dogovore - rekao je Kobjerski napomenuvši da se u tom dijelu svijeta smiruju tenzije i popravlja bezbjednosna situacija.

On je naglasio da je cilj da firme iz regiona više ne budu podizvođači i u podređenom položaju već da budu angažovane kao glavni izvođači i nosioci posla.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.