NavMenu

Evropsko zlato za matematičarku iz Bosanskog Petrovca

Izvor: Klix Ponedjeljak, 02.03.2015. 15:53
Komentari
Podeli
Adisa Bolić (Foto: facebook.com)Adisa Bolić
Mlada bosanskohercegovačka matematičarka Adisa Bolić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom matematičkom kupu, čiji su rezultati objavljeni tokom vikenda.

Među više od 120 učesnika srednjih škola iz cijele Evrope učenica "Una-Sana koledža" u Bihaća osvojila je maksimalan broj brodova i vrijedno zlato, piše NAP.

Evropski matematički kup organiziraju Mladi nadareni matematičari iz Hrvatske, zadaci se rade u matičnim zemljama pod strogom kontrolom instruktora, nakon čega se šalju na ocjenjivanje u centralu, u Hrvatsku.

Osim Adise Bolić, odlične rezultate osvojili su i bosanskohercegovački matematičari Tijana Babić, Zlatko Salko Lagumdžija, Amar Kurić, Milica Babić.


Odlične rezultate postigli su i Demir Papić i Neira Kurtović.

- Za ovaj uspjeh uveliko dugujem svojim profesorima, bivšim olimpijcima Beširević Admiru, Hindija Harunu i Hodžić Nerminu, koji su me i naučili onom što znam o matematici - kaže Bolić za NAP.

Ovo je prvo međunarodno takmičenje Adise Bolić na kojem je učestvovala pa zbog toga zlatna medalja za nju ima još veću vrijednost.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.