NavMenu

Šansa za posao u IT sektoru - Objavljen poziv za 50 polaznika "BIT Camp" programa

Izvor: biznis.ba Srijeda, 25.02.2015. 16:06
Komentari
Podeli
Objavljen je poziv za drugu generaciju edukacijskog programa iz softver developmenta pod nazivom "BIT Camp" koja zvanično počinje u maju, a činiće je 50 najboljih koji na intenzivnom testiranju pokažu da imaju sposobnost rješavanja problema, ali i visoki stepen motiviranosti i potencijal da postanu vrhunski software developeri.

Tri mjeseca nakon pokretanja, edukacijski program iz softver developmenta pod nazivom "BIT Camp" postao je sinonim za priliku za novi početak i karta za perspektivnu budućnost u IT industriji, za inteligentne i vrijedne ljude, bez obzira na prethodno predznanje ili zvanje.

Oni najbolji koji zadovolje kriterije selekcije biće podijeljeni u dvije grupe s fokusom na dva različita programska jezika i to Microsoft.NET i Java/Android.

Zahvaljujući podršci donatora koji su prepoznali vrijednost "BIT Campa", svi uspješni kandidati će dobiti stipendiju od 7.000 KM, ali će se očekivati da snose dio troškova školarine da bi dokazali motiviranost za učešće u programu.

Program "BIT Campa" polaznike kroz šest mjeseci naoružava znanjem i vještinama usklađenim s potrebama IT industrije i za finalni cilj po završetku edukacije ima zaposlenje polaznika u članicama "BIT Alijanse".

Od polaznika se očekuje obavezno prisustvo na predavanjima, te individualni rad i rad na timskim projektima kojima se simulira radno okruženje u IT kompanijama u BiH i svijetu.

Predavački tim čine predavači iz industrije i akademske zajednice, a dodatna vrijednost programa ogleda se u snažnoj povezanosti s IT industrijom. Prijava kandidata traje do 5. aprila.

Iz "BIT Alijanse", idejnog začetnika "BIT Campa", navode da su iz dosadašnjeg iskustva uvidjeli da u BiH ima mnogo inteligentnih koji nisu imali priliku steći adekvatno znanje kroz klasični obrazovni sistem.


- Kada smo upisivali prvu generaciju polaznika "BIT Campa", željeli smo kreirati edukaciju koja će polaznicima osigurati znanje s kojim odmah po uspješnom završetku, mogu dobiti zaposlenje u IT industriji. Tada smo samo imali vjeru da je to moguće učiniti. Danas imamo polaznike kojima se ponosimo, koji "BIT Camp" smatraju najvećom prilikom i tačkom prekretnicom u životu - izjavio je Damir Ibrišimović, predsjednik Udruženja "BIT Alijansa" osnovanog od šest vodećih IT kompanija iz BiH ("AtlantBH", "Authority Partners", DevLogic, Green River Media, PING i Zira).

"BIT Camp" se realizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), te u saradnji s projektom "MarketMakers" podržanim od švicarske vlade i Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS), saopćeno je iz "BIT Campa".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.