NavMenu

Desetogodišnjica ProCredit Bank BiH - Pouzdana banka za srednji i mali biznis

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 30.05.2007. 08:35
Komentari
Podeli

ProCredit Bank BiH slavi deset godina rada. Osnovale su je u maju 1997. svjetski priznate međunarodne finansijske institucije, s većinskim udjelom ProCredit Holdinga (79,8), Commercebank (12,47) i njemačkog KFW-a (razvojne banke) sa 7,70 posto dioničkog kapitala.

ProCredit Bank, kako često naglašava njen direktor Piter Molders (Peter Moleders), svoj kredibilitet i odnos prema klijentima gradi postupno na cijeloj teritoriji BiH pod istim uvjetima. Karakterizira je mreža podrške malog i srednjeg biznisa, depozitnog poslovanja i štednje, usluga plaćanja i prijema novca i finansijskih pošiljki.

Na isti način gradi kreditni portfolio s rastom od gotovo 100 posto u prošloj godini. Ukupna aktiva već premašuje 200 miliona KM iz vlastitih izvora.

ProCredit Bank BiH članica je grupacije od 19 banaka i finansijskih institucija širom svijeta sa 13.000 zaposlenih. U BiH već ima 700 uposlenika u filijalama u svakom dijelu zemlje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.