NavMenu

"Elektrokrajina" ugrađuje 700 brojila za daljinsko očitavanje struje

Izvor: RTRS Utorak, 24.02.2015. 11:05
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
Preduzeće "Elektrokrajina" ove godine na području Banja Luke planira ugradnju 700 električnih brojila za daljinsko očitavanje električne energije, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

- Cilj uvođenja daljinskog očitavanja potrošnje struje je smanjenje troškova preduzeća (nema izlazaka radnika na teren), brži i bolji uvid u stanje na brojilu, smanjenje neovlašćene potrošnje i unapređenje usluga (smanjuje se uticaj ljudskog faktora i grešaka u očitanju) - naveo je portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov i dodao da troškove zamjene brojila snosi preduzeće.

On je rekao da je ovo preduzeće na području grada Banja Luka, zaključno sa 1. oktobrom prošle godine, ugradilo 14.605 brojila za daljinsko očitavanje potrošnje, najviše u naseljima Starčevica, Lauš, Petrićevac, Srpski Milanovac, Kuljani, Zalužani i u dijelu Borika.


Klincov je naglasio da su mjere izmještanja mjernih mjesta i uvođenja daljinskog očitavanja potrošnje uticale na smanjenje distributivnih gubitaka u Banjoj Luci za čak 5,8% u protekle dvije godine.

- Distributivni gubici u Banjoj Luci su na kraju 2012. godine iznosili 19,4%, na kraju 2013. godine su smanjeni na 15,55%, da bi na kraju 2014. godine bili svedeni na 13,6% - naveo je Klincov.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

15.04.2024.  |  Građevina

50 godina Lukavac Cementa

15.04.2024.  |  Građevina

15.04.2024.  |  Vijesti

Znate li za "slučajni biser" Srednje Bosne? (VIDEO)

15.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.