NavMenu

PK USK - U Puli održani Trilateralni poslovni susreti

Izvor: Privredna komora USK Utorak, 29.05.2007. 11:33
Komentari
Podeli

Na temelju Sporazuma o poslovnoj suradnji Privredne komore Unsko-sanskog kantona i HGK Županijske komora Pula, potpisanog prije 8 godina, te u saradnji sa Centro Estero Veneto (Italija) u Puli su 25.05.2007. godine organizirani trilateralni poslovni susreti privrednika. Analizom izvoznih potencijala i zajedničkih interesa dogovoreno je da se trilateralni poslovni susreti privrednika Unsko-sanskog kantona, Istarske županije i pokrajine Veneto temelje na djelatnostima metaloprerađivačke industrije te drvne industrije i namještaja.

U prvom dijelu poslovnih susreta predstavljene su privrede svih triju regija. O Unsko – sanskom kantonu i regionalnom povezivanju govorio je predsjednik PK USK, g. Ismet Pašalić. U okviru prezentacije privrede USK, posebna pažnja posvećena je iskustvima Klastera drvoprerade i šumarstva Unsko-sanskog kantona, čiji rad je prezentirao g-din Lukša Šoljan ispred USAID-ovog projekta podizanja konkurentnosti razvojem klastera.

Drugi dio poslovnih susreta bio je predviđen za bilateralne, odnosno trilateralne razgovore poduzeća zainteresiranih za suradnju. Drvoprerađivačku odnosno metaloprerađivačku industriju USK predstavilo je 17 značajnih poduzeća iz ta dva sektora, koji su u direktnim susretima sa predstavnicima srodnih industrija iz Italije odnosno R. Hrvatske pokušali ostvariti kontakte koji će u budućnosti biti konkretizirani kroz neki od oblika poslovne suradnje.

Na kraju je zaključeno da se nastavak ovih razgovora održi za vrijeme sajma EKO BIS ili slijedeće godine također u Puli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.