Izvor: BIZLife | Ponedjeljak, 23.02.2015.| 16:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Apple" planira najveću evropsku investiciju - Najavljena izgradnja dva centra u Irskoj i Danskoj

(Foto: Suzana Obradović)
Američka kompanija "Apple" u svojoj objavi za medije otkrila je kako planira da uloži 1,9 mlrd USD u izgradnju dva informativna centra koja bi za rad isključivo koristila obnovljive izvore energije te bi generisala na stotine novih radnih mjesta, piše "Reuters".

Informativni centri trebalo bi da se izgraditi u Irskoj i Danskoj i to zbog onlajn usluga kompanije "Apple". To uključuje usluge "iTunes Store", "App Store", "iMessage", "Maps" i "Siri" koji služili evropskim korisnicima.

Investicija bi trebala biti podjednako raspodjeljena po zemljama a početak njihovog operativnog rada bio bi u 2017. godini.

Predsjednik uprave Tim Kuk (Tim Cook) naglasio je kako će to biti najveća investicija kompanije "Apple" u Evropi do danas.

- Presrećni smo činjenicom da ćemo proširiti naše poslovanje na Evropu, generisati na stotine novih radnih mjesta a da pritom koristimo najnaprednije ekološka dostignuća - rekao je Kuk.

Centar u Irskoj biće smješten na zapadnoj obali u gradiću Atenriju dok će zapadna Danska, tačnije Viborg, biti novi dom informativnog centra kompanije "Apple".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.