Izvor: Capital | Subota, 21.02.2015.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Oko 20 proizvođača iz RS stiže u "Veletržnicu Beograd"

Najveća veletržnica na Balkanu "Veletržnica Beograd" ustupiće 20 mjesta poljoprivrednim proizvođačima i trgovcima iz Republike Srpske, da bi im omogućili najbolje uslove da plasiraju svoje proizvode na srpskom tržištu.

Poljoprivrednim proizvođačima i trgovcima iz Srpske ta mjesta biće stavljena na raspolaganje uz beneficiranu cijenu – 50% u odnosu na uobičajenu, a u novoj hali koja će uskoro biti završena, biće odvojen magacin od 200 metara kvadratnih, da bi mogli zajedno da nastupaju, dogovoreno je u petak (20. februara 2015. godine) na sastanku predstavnika "Veletržnice Beograd" i beogradske Skupštine sa ministrom trgovine i turizma Srpske Predragom Gluhakovićem i direktorom Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem.

Gluhaković je, nakon sastanka u upravnoj zgradi "Veletržnice", zahvalio za benefite obezbijeđene za proizvođače iz Republike Srpske, koji će im omogućiti da lakše prodaju robu na najvećoj veletržnici na Balkanu.

Direktor "Veletržnica Beograd" Nataša Putnik rekla je da ova veletržnica predstavlja nezaobilazan faktor u prometu voća i povrća u regionu, i zainteresovana je za saradnju sa poljoprivrednicima i trgovcima iz Republike Srpske.

- "Veletržnica Beograd" ima najbolju lokaciju u regionu i saobraćajnu povezanost sa najvažnijim distributivnim centrima i međunarodnim autoputem, i kao takvi smo veoma zainteresovani da uspostavimo saradnju sa Republikom Srpskom i pomognemo tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima i trgovcima da ostvare bolji plasman proizvoda - rekla je Putnikova.

Sastanku je prisustvovao i gradski menadžer Beograda Goran Vesić, koji je podsjetio da Srbija i Republika Srpska imaju posebne odnose, "koji su ne samo istorijski i bratski, već su regulisani i dogovorima između dvije vlade".

- Naša je obaveza da, razvijajući Srbiju, razvijamo i Republiku Srpsku - rekao je Vesić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.