NavMenu

Talijani žele suradnju u oblasti zdravstva

Izvor: Dnevni list Ponedjeljak, 28.05.2007. 12:18
Komentari
Podeli

U posjetu Tuzlanskoj županiji je boravilo izaslanstvo talijanske regije Fiuli Venezia Giulia na čelu s direktorom za zdravstvo te regije Robertom Panizzom. Tema sastanka bila je potpisivanje protokola između ove regije i Tuzlanske županije. Više nije pitanje hoće li Tuzlanska županija i talijanska regija surađivati, nego u kojim će oblastima suradnja biti postavljena. Na sastanku je istaknuto kako će od posebnog značaja biti razmjena iskustava o organizaciji zdravstva.

Suradnja u oblasti zdravstva

Asim Musić, ministar zdravstva u Vladi TŽ-a, naglasio je da se ovdje iznad svega radi o konkretnim projektima. "Raduje nas što ćemo u oblasti zdravstva započeti konkretnu suradnju. Ova nam je regija teritorijalno vrlo blizu, naši stručnjaci vrlo brzo mogu razmjenjivati i iskustva s ovom regijom i uzajamno pratiti razvoj. Neka iskustva ćemo od naših prijatelja iz Italije nastojati kopirati", kazao je ministar Musić.

Robert Panizzo, direktor za zdravstvo regije Fiuli Venezia Giulia, na sastanku je govorio zašto je baš Tuzla izabrana za investiranje. "S Tuzlom već imamo određenu suradnju, neke ministre smo već od ranije poznavali i moramo reći da smo zadovoljni sastankom. Danas je početak konkretne suradnje između naših vlada, radi se o tome da želimo napredovati i razvijati one dijelove koji su nam zajednički", rekao je direktor Robert Panizzo.

Kako bi se gosti iz Italije što prije upoznali s resursima kojima ova županija raspolaže u oblasti zdravstva i obrazovanja, upriličen je i posjet UKC-u Tuzla i Univerzitetu u Tuzli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.