NavMenu

Prva direktna pomorska veza iz Dalekog istoka prema Rijeci

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 18.02.2015. 15:10
Komentari
Podeli

Luka Rijeka (Foto: Lukarijeka.hr)Luka Rijeka
Kompanija "Jadranska vrata", koja upravlja radom kontejnerskog terminala na Brajdici u Rijeci, predstavila je novog izvršnog direktora i člana uprave Alessandra Becca, a ujedno je predstavljena prva direktna pomorska veza iz Dalekog istoka prema Rijeci.

Becce, koji je bio izvršni direktor operative kontejnerskog terminala grupacije "DP World" u luci Jeddah u Saudijskoj Arabiji, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Rijeku, te je istaknuo da će Jadranska vrata (AGCT - Adriatic Gate Container Terminal) ustrajati na pozitivnim promjenama razvoja kontejnerskog prometa i luke.

Ujedno je predstavljena prva direktna pomorska veza iz Dalekog istoka prema Rijeci u organizaciji alijance "Ocean Three". Prvi brod u sklopu ove linije, koji se od sinoć nalazi na kontejnerskom terminalu, je kineski brod "Xin Qin Huang Dao".

Kako je kazao predstavnik francuskog brodara CMA CGM Jakov Karmelić, novi servis je rezultat saradnje kompanija CMA CGM, CSCL (China Shipping Container Line) i UASC (United Arab Shipping Company), udruženih u alijancu "Ocean Three".

U sklopu linije će 10 brodova, kapaciteta oko 5700 TEU održavati nedjeljni servis, povezujući kineske luke Shangai, Ningbo, Chiwan, korejski Busan i malezijski Port Kelang sa sjevernim Jadranom, uz Rijeku s Koprom, Trstom i Venecijom.

- Novim servisom korisnici dobijaju svake srijede robu direktno iz Azije, ali i s drugih tržišta, s obzirom na to da brodovi stižu na dolasku i pretovarnu luku na Malti te mogu svoju izvoznu robu poslati nedjeljno direktno na Daleki istok - naveo je Karmelić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.