Izvor: Beta | Srijeda, 18.02.2015.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam turizma u Beogradu od 18. do 22. februara

Međunarodni sajam turizma, na kom će se predstaviti 1.100 izlagača iz 50 zemalja svijeta, biće otvoren sutra na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 22. februara.

Kako je saopšteno iz Predstavništva Srpske u Beogradu, turističku ponudu opština i gradova u Republici Srpskoj ove godine predstaviće turističke organizacije: Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Kozarska Dubica, Laktaši, Vlasenica, Zvornik, Teslić, Bileća, Gacko, te opština Milići, Banja Vrućica, Vinarija "Vukoje", Seosko domaćinstvo "Banjac" iz Kozarske Dubice, Etnoselo "Ljubačke doline" iz Banja Luke, Etno selo "Stanišići", kao i turistička agencija "Encijan".

Turistička organizacija grada Banja Luka, predstaviće se zajedno sa etnoselom "Ljubačke doline", u petak, 20. februara u 13 sati, a u okviru predstavljanja Turističke organizacije Bijeljina, u subotu, u 15 sati, kulturno umjetnička društva iz Dvorova i Janje izvešće i prigodan program, što će, vjerujemo, privuće mnoge posjetioce.

Zanimljivo će biti i na ovogodišnjem sajmu vina, na "Beowine" sajmu, na kojem će Republika Srpska predstaviti svoje najuspješnije vinare i vinogradare u organizaciji i po programu prezentacije koje je kreiralo i sprovodi Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Na ovogodišnji beogradski "Beowine" sajam iz Srpske dolaze: Podrumi manastira Tvrdoš, Podrum Vukoje 1982, Podrum Jungić, Podrum Anđelić, Podrum Petijević, Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Podrum Berak, Podrum Sekulić i Podrum Popovac.

Moto 37. sajma turizma je "Iskoristi trenutak", a zemlja partner Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), koja privlači pažnju turista zbog velikog kontrasta između modernog i drevnog i tradicionalnog.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Šesti sajam vina "BeoWine" i 11. Sajam suvenira.

Na sajmu HORECA predstaviće se kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom opreme za kuhinje, restorane, barove, hotele, bankete, sigurnosnih i rezervacionih sistema, opreme i sredstva za čišćenje, kao i rasvjetom.

Na Sajmu vina predstaviće se vinari i vinarije, proizvođači opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, a biće organizovana i promocija vinskog turizma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.