NavMenu

Nastavljena gradnja studentskog doma u Foči

Izvor: eKapija Utorak, 17.02.2015. 09:17
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
U Foči je juče ozvaničen početak druge faze izgradnje studentskog doma, a ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Dane Malešević, rekao je da bi radovi trebalo da budu završeni do septembra, prenosi portal Palelive.com.

- Problemi u vezi sa papirima su riješeni i očekujem da će radovi teći prema ugovorenom tempu. Nadam se da će od naredne akademske godine studenti useliti u dom - rekao je Malešević koji je juče u Foči prisustvovao otvaranju građevinskog dnevnika.

Završetak gradnje doma kapaciteta 340 ležajeva, kao i adaptacija novog sjedišta Bogoslovskog fakulteta u Foči, biće finansirani iz austrijskog kredita, odnosno dio su aranžmana od 10 mil EUR Vlade Austrije sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

Malešević je objasnio da ova faza podrazumijeva završetak građevinskih radova, dok će opremanje studentskog doma biti finansirano iz drugih izvora.

- To moramo početi rješavati, da bi sa završetkom doma mogli ubaciti opremu, jer bez opreme nema velike koristi za studente - dodao je Malešević.

Bernard Horst, predstavnik izvođača radova - austrijske firme "Bilfinger VAM", rekao je da očekuje da će građevinski radovi biti završeni za godinu dana, te da će se potruditi da ubrzaju radove i da omoguće njihov završetak tokom ovog ljeta.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da su studentski dom i Bogoslovski fakultet najznačajnije investicije za lokalnu zajednicu.

- Ovim se rješava stara dilema - da li Medicinski i Bogoslovski fakultet ostaju u ovom gradu. Ovo je potvrda da oni ostaju ovdje - rekao je Mašić.

Zvaničnom početku druge faze izgradnje Studentskog doma u Foči prisustvovao je i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, prenosi portal Palelive.com.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.