NavMenu

U toku rekonstrukcija mosta preko Bosne u općini Novi Grad

Izvor: eKapija Subota, 14.02.2015. 15:25
Komentari
Podeli

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, Adem Zolj, obišli su gradilište u naselju Reljevo, gdje se vrši rekonstrukcija mosta preko rijeke Bosne. Nakon tog posla, most će se koristiti i za teretni saobraćaj, što ranije nije bilo moguće, prenosi portal "Sarajevo construction".

Ovaj dio sarjevske općine Novi Grad dobit će most sa betonskom konstrukcijom, hidroizolacijom i posebnim trotoarom za pješake širine 1,5 metar i ogradom.

- Ovo je most koji ima poseban značaj u vrijeme kada se dešavaju poplave u Rajlovcu. On jedina komunikacija koja cijeli prostor Dobroševića, Bojnika i Reljeva povezuje sa ostatkom grada. To je bio most sa drvenom konstrukcijom, a sada je urađen projekat kolskog mosta sa jednom kolovoznom trakom i pješačkom stazom - kazao je načelnik Efendić.

Projekat zajednički finansiraju Općina Novi Grad i Direkcija za puteve KS-a. Vrijednost ugovorenih radova je 340.000 KM, od čega je Općina izdvojila 190.000 KM, a Direkcija cesta KS-a 150.000 KM.


Adem Zolj je istakao da je most u Reljevu veoma bitan za naselje Rječica, posebno za stanovnike Paljevske ulice, ali se dugo vremena nije mogao koristiti za saobraćaj, jer je drvena konstrukcija dotrajala.

Ukoliko vremenski uvjeti budu zadovoljavajući radovi na rekonstrukciji mosta trebalo bi da budu završeni za mjesec dana, prenosi portal Sa-c.net.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.