NavMenu

Međunarodno priznanje za Violetu - CROPAK nagrada pripala Violeta vlažnim maramicama za bebe

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2007. 12:42
Komentari
Podeli

Na ovogodišnjoj tradicionalnoj dodjeli nagrada za najbolju ambalažu u Hrvatskoj, CROPAK 2007, Violeta vlažne maramice za bebe su dobile glavnu nagradu za industrijski dizajn i ambalažu u kategoriji inozemnog proizvoda.

U organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba, te stručnog časopisa "Ambalaža" i "Croprint", u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima od 17. do 19. maja 2007., održana je svečana dodjela nagrada CROPAK 2007.

Nagrade su dodijeljene u osam kategorija, a dvije glavne kategorije su kategorija hrvatskog proizvoda i kategorija inozemnog proizvoda. U obje kategorije, ukupno je nominirano više od 200 proizvoda.

CROPAK 2007 u kategoriji inozemnog proizvoda pripao je proizvodu Violeta vlažne maramice za bebe sa losionom i plastičnim čepom i proizvodima Vitaskin, kozmetika za njegu tijela i lica, Krka, Slovenija.

U užoj konkurenciji za ovu vrijednu nagradu bili su i Alverde biljna kozmetika, proizvođača DM drogerije Njemačka i BIFI mesni štapići Unilever Njemačka. Zahvaljujući kvaliteti pakiranja, zaštiti proizvoda i lakom rukovanju koje je omogućeno originalnim plastičnim čepom, Violeta je osvojila ovu vrijednu nagradu.

Osnovni kriteriji za dodjelu nagrade su: zaštita proizvoda i zdravstvena ispravnost ambalaže, originalnost i inovativnost (primjena novih materijala i tehnologija), industrijski dizajn, kvaliteta tehničko-tehnološke izvedbe i lakoća rukovanja, otvaranja i zatvaranja.

Članovi ocjenjivačkog suda bili su predstavnici eminentnih hrvatskih institucija: Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studija dizajna, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu itd.

Violeta proizvod osvojio je nagradu CROPAK 2007 u vrlo jakoj konkurenciji inozemnih proizvoda koji se prodaju u Hrvatskoj i jakoj konkurenciji konstruktorsko-dizajnerskih timova velikih multinacionalnih kompanija.

CROPAK 2007, koji se dodijelio za ukupno najbolje ocijenjenu ambalažu hrvatskog proizvoda po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, pripao je novom dizajnu pakiranja mineralne vode Jamnice.

Cilj natječaja CROPAK je promovirati, istaknuti i nagraditi ambalažu kao sredstvo zaštite i identifikacije proizvoda, promocije i marketinga, a sudionici su uglavnom hrvatski i inozemni proizvođači, trgovačke kuće, proizvođači i tiskari ambalaže, etiketa i displeja, profesionalni dizajneri, reklamne agencije i dizajnerske kuće te hrvatski proizvođači strojeva, uređaja i opreme za zbrinjavanje ambalažnog otpada.

Ovo međunarodno priznanje Violeti, dokaz je visoke tehnologije i inovacija iz Bosne i Hercegovine i poticaj drugim BiH kompanijama za izgradnju modernih i uspješnih brandova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.