NavMenu

Veliki interes za izgradnju autoceste od Počitelja do petlje Međugorje - Stigle prijave inostranih kompanija

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.02.2015. 16:04
Komentari
Podeli
(Foto: Jpautoceste.ba)
Nakon što je jučer okončan prijem aplikacija u postupku pretkvalifikacije izvođača na izgradnji autoceste na Koridoru 5C od Počitelja do petlje Međugorje iz "Autocesta FBiH" ističu da je interes za učešće u ovom projektu veliki, prenosi Klix.ba.

Poddionica Počitelj - Međugorje je duga 11 kilometara i podijeljena je na dva lota: LOT 1 petlja Počitelj – most Počitelj i LOT 2 most Počitelj – petlja Međugorje.

Aplikacije za LOT 1 predalo je deset kompanija, a za LOT 2 jedanaest kompanija.

Slijedi evaluacija pristiglih aplikacija, te će se pripremiti lista pretkvalifikovanih kompanija koje će biti pozvane da podnesu ponude.

- Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru 5C koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M-17, željezničke pruge i lokalne ceste - izjavio je direktor "Autocesta FBiH" Ensad Karić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 100 mil EUR, a sredstva su obezbjeđena od Evropske investicijske banke (EIB).

Planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodijeljeni u junu ove godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na ovoj dionici je 30 mjeseci.


U ranijem periodu izvršen je prijem iskaza interesa za pružanja usluga nadzora nad izvođenjem radova na pomenutoj dionici gdje je iskaze interesa predalo 16 kompanija.

Poddionica Počitelj – Međugorje je važna, jer se povezuju gradovi Počitelj i Međugorje sa granicom Hrvatskom.

Liste kompanija koje su predale aplikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice autoceste od Počitelja do petlje Međugorje se mogu vidjeti na sajtu "Autocesta FBiH".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.