Izvor: Tanjug | Petak, 30.01.2015.| 09:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grčka ukida "all inclusive" u hotelima

(Foto: Irina Milošević)
Novi premijer Grčke Aleksis Cipras obećao je donošenje mjera za spas ekonomije zemlje i priznao da njegova vlada nema prava na grešku, prenosi agencija EFE.

Cipras je istakao da su njegovi prioriteti da privredi pruži priliku da se razvija i pomogne malim preduzećima kojima prijeti bankrotstvo. Takođe, prema njegovim riječima, veliki značaj će dati politici smanjenja nezaposlenosti.

On je takođe obećao da će promijeniti postojeći sistem masovnog turističkog odmora "all inclusive" kakav je razvijen u Grčkoj posljednjih nekoliko decenija, prenio je britanski list "Daily Mail".

Konkretno, mogu biti promijenjena poreska pravila za odmarališta sa tim sistemom.

- Mi ne želimo da zadržimo postojeći model intenzivne eksploatacije turizma - citira list premijera.

Cipras, kako dodaje "Daily Mail", prije svega namjerava da podrži povratak sa sistema "all inclusive" na tradicionalne modele odmora, kada turisti posjećuju lokalne barove, restorane i znamenitosti.

Hoteli sa "all inclusive" ponudom su popularni kod porodica s ograničenim budžetom, koje znaju da neće imati dodatne troškove za hranu, piće i zabavu. Istovremeno, oni su "katastrofa" za lokalne trgovce i vlasnike restorana, jer se zadržavaju iza ograda odmarališta, navodi list.

Britanski turoperateri su već saopštili da promjene koje bi mogla da donese grčka vlada neće uticati na odmor turista ove godine.

Međutim, predstavnici turističkog sektora u Velikoj Britaniji i Grčkoj se protive bilo kakvim poreskim promjenama, koje će povećati cijene u odmaralištima zemlje. Grčka nacionalna turistička organizacija je izrazila nadu da će vlada odgovorno pristupiti unošenju bilo kakvih promjena, piše "Daily Mail".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.