NavMenu

U Goraždu otvoren savremeni prodajni centar "Oniprom"

Izvor: Fena Ponedjeljak, 21.05.2007. 10:40
Komentari
Podeli

U prisustvu velikog broja građana 20. 05.2007. u Goraždu je otvoren savremeni prodajni centar d.o.o. "Oniprom". Riječ je o 18. po redu i ujedno najvećem maloprodajnom objektu "Oniproma" na području općine Goražde u kojem će građani Bosanskopodrinjskog kantona ali i kompletne Gornjedrinske regije moći pronaći sve što je potrebno za jedno domaćinstvo.

U savremeno opremljenom objektu ukupne prodajno-skladišne površine oko 1200 metara kvadratnih, u ponudi kupcima nalazi se preko 12.000 artikala – tekstila, odjeće, obuće, bijele tehnike, audio i video opreme, auto dijelova i drugih proizvoda.

"U sklopu svojih ukupnih aktivnosti na razvoju prometa i trgovine na prostoru Goražda ali i šire, željeli smo za naše kupce stvoriti ambijent po uzoru na velike prodajne centre. Ovaj objekt, kada je riječ o asortimanu, ima drugačiji karakter u odnosu na sve ostale "Onipromove" maloprodajne objekte, i očekujemo da će on biti fokus interesovanja kupaca s kompletne Gornjedrinske regije“ – kazao je Feni jedan od suvlasnika d.o.o "Oniprom" Ibro Mašala dodajući da su u ponudi kupcima brojni artikli zbog kojih više ne moraju odlaziti u Sarajevo i druge gradove.

On je kazao da pored razvoja trgovinske djelatnosti, d.o.o "Oniprom" nastoji zadržati trend upošljavanja.

"U ukupno 18 naših maloprodajnih objekata na području općine Goražde, uključujući i otvoreni, te jednoj veleprodaji radi oko 70 radnika. Podsjećanja radi, "Oniprom" je kupio dionice poduzeća "Vučevica", preuzeo sve radnike i izmirio sve zaostale obaveze prema njima. U novootvorenom objektu trenutno je zaposleno 12 radnika, a u planu su i nova upošljavanja" – kazao je Mašala.

D.o.o "Oniprom" prije pet godina osnovala su četiri goraždanska poduzetnika i sa prvobitnog objekta veleprodaje danas ovaj kolektiv predstavlja svijetli primjer u trgovinskoj djelatnosti sa lancem od 18 maloprodajnih objekata.

Vlasnici "Oniproma" ističu da će i ubuduće nastojati što kvalitetnije udovoljiti potrebama svojih kupaca, kroz čitav niz poslovnih planova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.