NavMenu

Za obnovu banjolučkih sudova 7,1 mil KM iz IPA fondova

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 25.01.2015. 21:49
Komentari
Podeli

Za rekonstrukciju zgrada Osnovnog i Okružnog suda Banja Luka obezbijeđena su sredstva iz IPA fondova u iznosu od 7,1 mil KM, a koja će biti aktivirana nakon dobijanja građevinske dozvole.

Ovo je u petak izjavio Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a nakon sastanka sa Antonom Kasipovićem, ministrom pravde RS, i rukovodstvom spomenutih pravosudnih institucija.

- Za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci obezbijeđeno je 5,3 mil KM, te 1,8 mil KM za nadogradnju zgrade Okružnog suda u Banjoj Luci - kazao je Tegeltija.

Tegeltija je pojasnio da rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda podrazumijeva dogradnju oko 3.500 m2 novog radnog prostora na postojeću zgradu, rekonstrukciju starog dijela, kompletnu rekonstrukciju eksterijera i enterijera, što znači nove sudnice, kancelarije za sudije i nove prostorije za smještaj radnika.

- Za zgradu Okružnog suda Banja Luka rekonstrukcija podrazumijeva nadogradnju novog sprata sa novim prostorijama, kancelarijama i sudnicama - kazao je on.

Kasipović je naveo da će naredne sedmice razgovarati sa Gradskom upravom Banja Luka, u nastojanju da se što prije dođe do građevinskih dozvola, jer je to uslov da sredstva iz IPA fondova budu aktivirana, a nakon toga po procedurama IPA fondova ide raspisivanje tendera, odabir izvođača i početak radova.


Kasipović je izrazio zahvalnost VSTS-u za angažman na realizaciji procedura koje su vodile prema odobravanju sredstava iz IPA fondova, kao i Evropskoj komisiji.

Govoreći o radu Osnovnog suda Banja Luka, Kasipović je istakao da institucije pravosudnog sistema RS u okviru posebnog projekta čine značajan napor da bude smanjen broj starih neriješenih predmeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.