Izvor: eKapija | Petak, 23.01.2015.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kultna slastičarna "Olomanka" u Sarajevu vraća stari sjaj

U Titovoj ulici na broju 23 Sarajlijama će biti vraćen poznati kafić "Oloman", ili zgrada "Olomanka", kako su je zvali. "Olomanka" je bila jedna od nekad najposjećenijih slastičarni, gdje su se okupljale poznate ličnosti iz javnog života, građani i gosti Sarajeva, javlja "Klix".

Ovu zgradu je pod zakup uzela kompanija "UniMa Group" i "Tahmid Sarajevo" na čelu sa Nerminom Hubićem. U obnovu je uloženo 450.000 KM, a biće zaposleno oko 40 osoba.

- Želimo napraviti tu staru sarajevsku priču. Reakcije ljudi su bile pozitivne, posebno kada smo skinuli lim koji je bio oko objekta. Još imamo posla u unutrašnjosti. Planirali smo otvorenje u februaru, ali mislim da nećemo moći stići sve završiti jer želimo da sve bude besprijekorno - rekao je Hubić za Klix.ba.

Obnova je počela prije četiri mjeseca, a urađena je fasada i promijenjena stolarija. Ova zgrada i ovo mjesto je bilo posebno za sve Sarajlije.

- "Olomanka" će biti više nego što je prije bila Sarajlijama. Prostorno je znatno veća. Unutrašnji prostor je proširen i ima blizu 300 kvadrata, a bašta će biti iza objekta i na krovu, na ukupnoj površini od 600 kvadrata - kazao je Nermin Hubić.

"Olomanka" će prvenstveno biti mjesto za kafu i kolač, a posjetiocima će ponuditi i sendviče koji neće biti obični. U Olomanu će sve biti drugačije, a želja novih vlasnika je da prikažu starobosanske detalje i tradiciju u modernom izdanju, javio je "Klix".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.