Izvor: eKapija | Petak, 23.01.2015.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv opštinama u RS za učešće u pilot projektima energetske efikasnosti

Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa Njemačkom agencijom za međunarodni razvoj (GIZ), putem Otvorenog regionalnog fonda (ORF EE), uključen je u implementaciju regionalnog projekta "Energetska efikasnost u udruženjima opština".

U sklopu ovog projekta jača se uloga Saveza opština i gradova Republike Srpske prema članicama u području energetske efikasnosti i štednje energije. Jedna od aktivnosti ovog projekta odnosi se na provođenje pilot projekta iz oblasti energetske efikasnosti u opštinama i gradovima Republike Srpske.

Ideja projekta je dio šire inicijative za promociju izgradnje kapaciteta u provođenju mjera energetske efikasnosti na temelju modela optimalnih troškova, te u skladu sa zakonskim odredbama kao i nacionalnim akcionim planovima za energetsku efikasnost. Ovaj pilot projekat namjerava donijeti inovacije i nove pristupe u provođenju projekata energetske efikasnosti na lokalnom nivou.

ORF EE će u bliskoj saradnji s Tehničkim timom odabrati jedan pilot projekat koji će se finansirati u okviru WP 3 paketa (work package), do maksimalno 78.000 KM (bruto), uključujući troškove nadzora i puštanja u implementaciju.

Detaljnije informacije o projektu i obrazac za prijavu

Popunjene prijave mogu se slati na adresu Saveza opština i gradova Republike Srpske, najkasnije do 13. februara 2015. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.