NavMenu

Kompanije "HM Promet", "Bontex", "Excel Assemblies BiH" i "Natron Hayat" zaposlile najviše radnika u Maglaju u 2014.

Izvor: Nezavisne novine Petak, 23.01.2015. 08:18
Komentari
Podeli

U sivilu svakodnevice BiH nevjerovatnim se čini podatak iz Maglaja, u kojem je na početku ove godine bilo više zaposlenih nego nezaposlenih lica. Prvi put nakon 23 godine broj zaposlenih građana je za 55 veći od ukupnog broja onih koji traže zaposlenje. Na evidenciji Biroa za zapošljavanje tokom prošle godine u Maglaju su zaposlenje dobile 1.183 osobe, dok je u istom periodu bez posla ostalo 720 radnika.

- Početkom godine imali smo 5.208 zaposlenih i 5.153 nezaposlena lica, što je prvi put nakon 1991. godine, kada je radilo čak 8.900 osoba - kaže Sulejman Delić, šef Biroa za zapošljavanje Maglaj.

Lideri u zapošljavanju lani su bile tekstilne kompanije "HM Promet" i "Bontex", zatim "Excel Assemblies BiH", koja se bavi proizvodnjom sistema električnih kablova, te "Natron Hayat".

- Ove kompanije zapošljavaju više od 2.000 ljudi i dobra je stvar da su izvozno orijentisane - dodaje Delić.

I 2015. godina počela je dobro za maglajsku privredu s obzirom na to da je "Excel Assemblies BiH" radno angažovao novih 36 osoba.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.