NavMenu

Japan dodijelilo Mostaru grant od 443.000 KM za obnovu Sportskog centra "Kantarevac"

Izvor: eKapija Srijeda, 21.01.2015. 14:19
Komentari
Podeli
MostarMostar
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki potpisali su danas u Mostaru ugovor o dodijeli grant sredstava u iznosu od oko 443.000 KM za rekonstrukciju Sportskog centra "Kantarevac", prenio je portal Biznis.ba.

Riječ je o novcu koji je Vlada Japana dodijelila za "Projekt obnove sportskog centra u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta".

Novac će biti utrošen za izgradnju novog objekta površine 250 m2, novog nogometnog terena površine 1.780 m2 s umjetnom podlogom, a dio sredstava bit će za ugradnju nove rasvjete nogometnog terena.

Nakon što prođu sve natječajne procedure, rekonstrukcija Centra trebalo bi da traje oko četiri mjeseca.

Japanski veleposlanik u BiH, Yamazaki, kazao je kako ideja o ovom projektu datira iz veljače 2014. godine kada je bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana, Tsuneyasu Miyamoto, prvi put posjetio Mostar kako bi razgovarao o mogućnosti osnivanja nogometne akademije koja bi promovirala nogomet, ne samo kao sport, već i kao integraciju i interkulturni dijalog među mladima u Mostaru.


- Ova projektna ideja razrađena je u tijesnoj suradnji s Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara i Fondacijom "Mali most" - kazao je Yamazaki.

On je istakao da je sport univerzalni jezik koji spaja ljude, bez obzira na njihovo podrijetlo ili pripadnost, tako da vjeruje da će "Kantarevac" ponovno postati mjesto susreta mladih s obje strane Neretve, prenosi portal Biznis.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.