Izvor: eKapija | Srijeda, 21.01.2015.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Alitalia" predstavila novu strategiju - Investitori iz "Etihad Airways" predviđaju profitabilnost do 2017.

Italijanska aviokompanija "Alitalia" predstavila je juče novu strategiju kompanije. "Alitalia" će uvesti nove linije, nove proizvode i standarde usluga, novu strategiju za upravljanje troškovima i novi brend kao osnovu za izgradnju obnovljene kompanije.

Nova kompanija "Alitalia" je počela da radi 1. januara 2015. godine, nakon realizacije investicije kompanije "Etihad Airways" i postojećih vlasnika udjela kompanije "Alitalia". Na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora nove kompanije ratifikovana je poslovna strategija, čije su osnovne elemente juče predstavili predsjednik firme Luka di Montezemolo (Luca Cordero di Montezemolo), generalni direktor Silvano Kasano (Silvano Cassano), i Džejms Hogan (James Hogan), predsjednik i generalni direktor "Etihad aviation group" i potpredsjednik u kompaniji "Alitalia".

Predsjednik Luka di Montezemolo je izjavio - Revitalizovana "Alitalia" koju zamišljamo i koju smo počeli da gradimo će biti značajno preimućstvo za ovu državu i pokretač rasta našeg turizma i poslovanja.

Džejms Hogan je izjavio da će se budućnost kompanije oslanjati na značajne promjene širom organizacije.

- Uložili smo u novu kompaniju "Alitalia" jer vjerujemo da može ponovo da procvjeta. Uspjeće samo ako dobije 100% podrške od svih nas. Naredni mjeseci i godine neće biti laki, ali ako svi budemo radili zajedno kao tim, "Alitalia" će moći da ponovo raste.

Hogan je dodao da su glavni investitori postavili jasan rok po kome je predviđeno da će ova aviokompanija dostići profitabilnost do 2017. godine.

Generalni direktor kompanije "Alitalia" Silvano Kasano je dodao:

- Uspešna "Alitalia" znači radna mjesta, znači trgovinu i znači turizam. Znači veliki uticaj na italijansku privredu.

Neki od ključnih elemenata nove strategije su:

- Nova strategija koja podrazumjeva tri čvorišta u Italiji. Aerodrom "Malpensa" u Milanu će pojačati dugolinijske letove, dok će aerodrom "Linate" u Milanu poboljšati povezanost sa čvorištima partnerskih aviokompanija. Aerodrom "Fiumicino" u Rimu će pojačati dugolinijske letove i nastaviti da širi kratkolinijske i srednjelinijske letove kako bi se održao značaj na italijanskom tržištu.

- Nove linije iz Rima uključuju Berlin, Dizeldorf, San Francisko, Meksiko Siti, Santjago (Čile), Peking i Seul, uz povećan broj letova za Njujork, Čikago, Rio de Žaneiro i Abu Dabi.

- "Alitalia" će takođe dodati ukupno 13 letova nedjeljno sa Malpense u Milanu, uz svakodnevne letove ka Abu Dabiju, četiri leta nedeljno ka Šangaju i dodatne letove ka Tokiju.

- Biće unaprijeđena povezanost sa čvorištem "Etihad Airways" u Abu Dabiju putem svakodnevnih letova iz Venecije, Milana, Bolonje i Katanije, kao i dodatnih letova iz Rima, koji omogućavaju dalju povezanost sa Bliskim istokom, Afrikom, indijskim potkontinentom, jugoistočnom Azijom, Kinom i Australijom.

Najavljeno je i da je u planu bliža saradnja sa aviokompanijom "Air Serbia".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.