NavMenu

"Wizz Air" prevezao 15,8 miliona putnika u 2014.

Izvor: Tanjug Srijeda, 14.01.2015. 11:13
Komentari
Podeli
Mađarski "Wizz Air", najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, prevezla je 15,8 miliona putnika u 2014. godini, što je 17% više u odnosu na prethodnu godinu.

Ta aviokompanija je na kraju 2014. nudila letove do 106 odredišta u 37 zemalja na ukupno 355 linija.

Flota "Wizz Air"-a se sastoji od 54 "Airbus" aviona A320 koji opslužuju 18 operativnih baza širom 10 zemalja centralne i istočne Evrope.

Ranije najavljena baza na aerodromu u Tuzli trebalo bi da počne da radi u junu ove godine, navedeno je u saopštenju kompanije.

- Godina 2014. je bila još jedna sjajna godina za "Wizz Air" koju je obilježilo širenje mreže odredišta i otvaranje novih linija kao nikada do sada. Prevezli smo 2,3 miliona putnika više nego u 2013. Spremni smo za budući razvoj na osnovu našeg stalnog obnavljanja flote i širenja mreže odredišta u 2015. kako bismo omogućili još većem broju putnika u centralnoj i istočnoj Evropi niže cijene aviokarata - izjavio je izvršni direktor "Wizz Air" Jožef Varadi.


On je kazao da je "Wizz Air" ponosan na to što doprinosi ekonomskom razvoju tržišta na kojima je prisutan i što otvara direktno ili indirektno nova radna mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.