NavMenu

Otvoren konkurs "Mladi balkanski dizajneri 2015" - Rok za prijave 28. februar

Izvor: Marketing mreža Utorak, 06.01.2015. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: mikser.rs)
Balkanska dizajn mreža, koju čine kulturna organizacija Mikser (Beograd), Hrvatsko dizajnersko društvo (Zagreb) i Public Room (Skoplje), raspisuje peti po redu Young Balkan Designers 2015 (Mladi balkanski dizajneri 2015) konkurs, pod sloganom "Common Grounds". Konkurs je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namijenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz sledećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska.

Ovogodišnje izdanje projekta "Young Balkan Designers" pod sloganom "Common Grounds", poziva na introspektivni pogled na sopstveno nasljeđe i kulturne vrijednosti, korjene, autentičnosti i nesavršenosti, kao i njihova inteligentna primjena u kontekstu savremenog Balkana. Autori se pozivaju da promišljaju nasleđe u najširim okvirima, počevši od ličnog porekla i kulture, do kolektivnog nasleđa, kao i da aktiviraju vrednosti kulturnih dobara i inkorporiraju materijalno i nematerijalno nasleđe u svoj rad.

Međunarodni žiri kojim predsedava renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić, (KGID, Nemačka), odabraće pobednike ovogodišnjeg konkursa. Članovi žirija su: Jan Boelen, industrijski dizajner (Akademija za dizajn Eidinhoven, Holandija); Z33 kuća za savremenu umetnost (Belgija); Nikola Radeljković, industrijski dizajner (Numen / ForUse, predsjednik Balkanske dizajn mreže, Hrvatska), Jelena Matić, dizajner namještaja (Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija).

Predmet takmičenja mogu biti dizajn koncepti, proizvodi (namještaj, osvjetljenje, elementi enterijera, svakodnevni predmeti, kućna oprema, nepokretnosti, pomoćni proizvodi), urbane usluge, reciklirani materijali, modne konfekcije, itd. koje nude inovativna, ali i racionalna rješenja za svakodnevne probleme.

Radovi odabrani na konkursu biće dio dvogodišnjeg programa "Young Balkan Designers" koji podrazumjeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere. Takođe, autori tri najbolja projekta će pohađati rezidencijalne mentorske radionice koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizovđačima.

Prijave se vrše popunjavanjem formulara OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.