NavMenu

Banja Luka čeka načelnika odjeljenja za prostorno uređenje

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 05.01.2015. 13:26
Komentari
Podeli
Gradska uprava Banja Luke raspisala je konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Jasne Brkić, mjesto načelnika u pomenutom odjeljenju po ranijem koalicionom dogovoru pripada Demokratskom narodnom savezu.

- Ovo mjesto je upražnjeno od kada je odlukom Skupštine grada 30. oktobra prošle godine dotadašnji načelnik ovog odjeljenja Mira Sofilj razriješena dužnosti - rekla je Brkićeva.

Ona je dodala da je shodno zakonu na istoj sjednici Skupštine grada za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave imenovana Sanela Kecman.

- Konkurs za prijem novog načelnika je otvoren do 15. januara - istakla je Brkićeva.

Šef Kluba odbornika DNS-a Boran Bosančić rekao je da će na mjesto načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje doći neko iz ove stranke, ali još se ne zna ko će to biti.

- S obzirom na to da je konkurs nedavno objavljen, još ne znam ko bi mogao konkurisati na ovo mjesto, ali sigurno će to biti diplomirani inženjer građevinarstva - kazao je Bosančić.

On je dodao da će organi ove partije u toku naredne sedmice odlučivati o tome ko bi mogao biti postavljen na ovu poziciju.

- O više imena trenutno razmišljamo, ali to još nije ništa ozbiljno. Na sjednici Gradskog odbora, koja je planirana za 11. januar, tačno bi se trebalo znati ime potencijalnog načelnika ovog odjeljenja - rekao je Bosančić.


On je istakao da će prije ove sjednice imati sastanke na kojima će razmatrati ovo pitanje.

Bivši načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Mira Sofilj na ovu funkciju imenovana je krajem 2012. godine. Zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora i zaključenje radne knjižice u svrhu penzionisanja podnijela je Gradskoj upravi 12. avgusta prošle godine. Za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje poslije odlaska Sofiljeve imenovana je Sanela Kecman, koja do tada obavljala funkciju njenog pomoćnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.