NavMenu

Otvoreno skijalište "Gornje Pale - Ravna planina" na Jahorini

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 04.01.2015. 19:39
Komentari
Podeli

(Foto: Majnex.com)
Na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Express" u nedjelju je svečano otvoreno skijalište "Gornje Pale - Ravna planina".

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je da su sve ivesticije u Srpskoj dobrodošle bez obzira da li je riječ o javnom ili privatnom sektoru.

Ona je obećala da će svi olimpijci iz Republike Srpske dobiti stipendije.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

(Foto: Majnex.com)
Ski-centar, koji je dio projekta gondole "Pale - Jahorina", kao i projekta "Ćiro" koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je u nedjelju besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski-vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Organizator ovog događaja, kompanija "Majnex" iz Pala, pružili su gostoprimstvo i obezbijedili dobru zabavu za posjetioce i domaće i međunarodne goste.

Tokom svečanosti otvaranja Ski-centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba "Trebević", dok je u zabavnom dijelu programa nastupio pjevač Nikola Rokvić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.