NavMenu

Dobit Pavlović banke 1,4 mil KM u 2014.

Izvor: eKapija Srijeda, 31.12.2014. 12:44
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com/pavlovic.banka)
Pavlović International Bank završava poslovnu godinu uspješno, sa ukupnom aktivom od 216 mil KM i ostvarenom dobiti od 1,4 mil KM, saopšteno je danas iz te banke, prenosi "Pan radio".

Direktor banke Aleksandar Vićanović ocjenjuje da je time potvrđena ispravnost poslovne strategije i učvršćena osnova za uspješno poslovanje banke u budućnosti.

Navodeći da je Pavlović banka domaća banka sa domaćim kapitalom i da spada u red manjih banaka, Vićanović ističe da likvidnošću i sve većim povjerenjem klijenata uspijevaju ostvariti povećanje tržišnog učešća i pored kapitalno mnogo značajnije strane konkurencije.

Vićanović za narednu godinu najavljuje nove kreditne proizvode da bi na najbolji način bili ispunjeni zahtjevi klijenata, uz poštivanje propisane procedure i zakona koji štite interese i banke i klijenta.

- Ono čemu banka teži je relaksiranje obaveza klijenta, da njihovo uredno izmirenje ne bi bilo dovedeno u pitanje, i kod odobravanja kredita se rukovodimo isključivo kreditnom sposobnošću, ne dovodimo klijente u zabludu da im nudimo silne novce da bi se ostvarili neki planovi banke i slično - kaže Vićanović.

Prema njegovim riječima, u 2015. godini biće zadržan trend ponude novih proizvoda kreiranih u skladu sa potrebama klijenata, a jedan od značajnih segmenata u poslovanju Pavlović banke jeste podrška poljoprivrednim proizvođačima, kojima su tradicionalno obezbijeđene povoljne kreditne linije.


- Namjera i plan Pavlović banke jeste da i dalje širi poslovni sistem, iako naše poslovnice pokrivaju skoro cijelo područje Republike Srpske, od Banja Luke do Trebinja - ističe Vićanović.

On kaže da je u pripremi veći i funkcionalniji poslovni prostor za filijalu Pavlović banke u Istočnom Sarajevu, koji će biti useljen početkom februara.

Direktor Pavlović banke Aleksandar Vićanović najavljuje da slijedi otvaranje poslovnice u Prijedoru, preseljenje u novi poslovni prostor u Trebinju, kao i povećanje mreže bankomata, prenio je "Pan radio".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.