NavMenu

Usvojen plan realizacije mjera za provedbu Strategije privlačenja direktnih stranih investicija

Izvor: eKapija Srijeda, 09.05.2007. 09:04
Komentari
Podeli

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na sjednici 08. maja 2007. godine, a na prijedlog Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), usvojilo Operativni plan realizacije mjera za implementaciju Strategije promocije – privlačenja direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Usvojen je također Izvještaj o radu za period januar-decembar 2006. godine Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, kao i Poslovni plan Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini – FIPA za 2007. godinu.

Nakon što je FIPA u 2006. godini, u suradnji sa konzultantskom kućom, uradila Strategiju promocije privlačenja direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu, koju je Vijeće ministara BiH usvojilo 12.10.2006, FIPA je uradila ovaj Operativni plan u svrhu što potpunije primjene mjera i aktivnosti predviđenih u Strategiji, ali i ažuriranja s novim idejama i sadržajima.

Okosnicu Operativnog plana čini unapređenje imidža zemlje. Vijeće ministara BiH će imenovati brending menadžera BiH pri kabinetu Predsjedavajućeg Vijeća ministara, koji će koordinirati aktivnosti svih Institucija Bosne i Hercegovine na poboljšanju imidža Bosne i Hercegovine, predlagati mjere za poboljšanjem imidža BiH te dati prijedlog Strategije brendiranja BiH.

Operativni plan, dalje, predviđa identifikaciju i prezentaciju razvojnih projekata, unapređenje domaćeg poslovnog okruženja, osnivanje fonda za podršku stranim investitorima, te promotivne aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.