NavMenu

Prvi tekstilni pogon u Trnovu - Firma "Anatex" pokreće mašine 12. januara i zapošljava 45 radnika

Izvor: eKapija Petak, 26.12.2014. 13:27
Komentari
Podeli
Opština Trnovo u Istočnom Sarajevu uskoro dobija prvi pogon tekstilne industrije. Tek osnovana firma "Anatex" planira da otvori pogon za proizvodnju hotelske posteljine 12. januara 2015. godine.

Kako je za portal "eKapija.com" rekla Azemina Vasilik, vlasnica firme, tržište za proizvode je već obezbjeđeno.

- Sve što proizvedemo planiramo da izvezemo. Moguće je da će svega 10% proizvodnje biti namijenjeno domaćem tržištu. U inostranstvu imamo ugovorene poslove u Belgiji, Njemačkoj, nešto u Austriji, a pregovaramo i sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U budućem pogonu firme "Anatex", 45 radnika će proizvoditi posteljinu na preklop za hotele i to jastučnice, šlifere i čaršafe.

- Za početak ćemo raditi šest sati dnevno, ali ja se nadam da bi proizvodnja trebalo da stasa već za tri mjeseca od dana otvaranja pogona. Ako bude sve po planu, širićemo kapacitete i zaposliti još radnika. Cilj nam je da svakog mjeseca posao dobije pet radnika.

(Foto: Marija Kambiać)
Kako ističe Vasilik, u firmi je zaposlila radnike iz srpskog i federalnog Trnova, a za sve je obezbjeđena obuka.


- Obuku radnika vodiću ja sa još dvije osobe. U pogonu koji se prostire na 200 m2, a nalazi se u samom centru Trnova, za sada će biti dvije šivaone sa po 15 mašina, i krojačnica. Nadam se da će kadar zadovoljiti kriterije. Rekla bih da nam to ne predstavlja problem.

"Anatex" je tek osnovana firma u Trnovu, u Republici Srpskoj, a u budući pogon za početak će biti uloženo oko 120.000 KM.

Vlasnica firme kaže da je riječ o prvom pogonu te vrste, ali i prvom tekstilnom pogonu u Trnovu, uopšte, što za ovu malu opštinu u RS predstavlja veliki značaj.

V. Dž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.