Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 22.12.2014.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Trebinju održani "Dan mladog vina" i "Dani otvorenih vinskih podruma"

(Foto: trebinjeturizam.com)
Članice udruženja Turističkog klastera Hercegovina: Turistička organizacija Grada Trebinja, Podrum vina Anđelić i hotel "Platani", uspješno su organizovali manifestacije "Dan mladog vina" i "Dane otvorenih vinskih podruma" u Trebinju 20. i 21. decembra 2014. godine. Događaj je održan uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA i tehničku podršku Regionalne Razvojne Agencija za Hercegovinu - REDAH, saopšteno je na zvaničnom sajtu TO Grada Trebinja.

Posjetioci su mogli uživati u degustaciji autohtonih hercegovačkih sorti vina žilavka i vranac, kao i drugih vina u sedam vinskih podruma: Anđelić, Vukoje, Petijević, Anđušić, Berak, Sekulović i Tvrdoš.

Manifestaciju su svečano otvorili gradonačelnik Grada Trebinja Slavko Vučurević i savjetnik u Ambasadi Japana u BiH, Kazumasa Mijazaki, simboličnom degustacijom mladog vina - otvaranjem bačve.

U ime domaćina Turističkog klastera Hercegovina dobrodošlicu je poželjela potpredsjednica Turističkog klastera Hercegovina Tatjana Bulajić. Ukratko je upoznala prisutne o projektu koji sprovodi JICA i Turistički klaster Hercegovina i zahvalila se svima koji su se odazvali pozivu i svojim dolaskom doprinijeli značaju ove manifestacije.

Pored uživanja u kapljicama vina uživalo se i u bogatoj trpezi trebinjskih restorana "Stara Hercegovina", "Studenac", "Hercegovačka kuća", "Bendiš", "Ognjište" i restorani hotela "Platani" i "Leotar" i mljekara "Pađeni", koji su još jednom pokazali da je hercegovačka trpeza nadaleko poznata, potvrđujući činjenicu da dobro vino ide samo uz dobru hranu.

Ova manifestacija se održava po drugi put u Trebinju, u cilju razvoja vinskog turizma u Hercegovini, te jačanja međusektorske saradnje između proizvođača lokalnih vina, autohtonih proizvoda i industrije turizma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.