NavMenu

Baterija za mobilni koja traje 46 dana

Izvor: Blic Ponedjeljak, 22.12.2014. 12:36
Komentari
Podeli
Koliko god tehnologija napredovala po pitanju brzine rada mobilnih uređaja, baterija uvijek ostaje na sličnom nivou. I tako već godinama. Ali izgleda da stiže rješenje u narednih nekoliko mjeseci.

Naime, kompanija "Lenovo" je prema prvim testiranjima svog novog P70t modela donijela znajačno bolju bateriju. Iako ima kapacitet od 4.000 mAh, baterija ovog uređaja je mogla da radi 46 dana bez punjenja što je svojevrsni rekord.


Treba imati na umu da je ovo još uvijek u fazi testiranja i nije ozvaničeno kao karakteristika samog uređaja, kao i da je telefon bio u stand-by modu. To malo umanjuje uspjeh, ali svaki napredak u pitanju baterije je značajan za industriju i pogotovo korisnike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.