NavMenu

"Prevent" grupacija ostvarila rekordnu proizvodnju autopresvlaka

Izvor: eKapija Petak, 19.12.2014. 12:17
Komentari
Podeli
"Prevent" grupacija u BiH u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište. Milionita garnitura, ove godine proizvedena je u septembru i to na programu "audi Q3", prenosi "Klix".

Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment kompanije "Prevent" svečano su juče na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake.

- "Prevent" grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata. Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput "Forda", "Opela", "Citroena" i MAN-a su postali partneri "Preventa" u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja grupacije - istakao je Haris Rahman, član Uprave "Prevent" grupacije u BiH.

Ova svečanost bila je prilika i za osvrt na 15 godina poslovanja "Prevent" grupacije u BiH. Tom prilikom prisutnima se obratio i Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora "Prevent" grupacije.

- "Prevent" je svoj prvi proizvodni pogon u BiH osnovao prije 15 godina, upravo ovdje u Goruši. Od davne 1999. godine kada je sve počelo, "Prevent" se proširio na osam lokacija i sa 5.000 uposlenika postao najveći privatni poslovni sistem u BiH - istakao je Smailbegović.


On je dodao kako Nadzorni odbor "Prevent" grupacije ima ambiciozne planove za širenje poslovanja u BiH, te da se očekuje nastavak značajnih ulaganja u narednom periodu.

Menadžment je uposlenicima dodijelio priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama, te se još jednom zahvalio na nesebičnom angažmanu i zalaganju svih uposlenika, prenio je "Klix".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.