NavMenu

Milorad Dodik: Novac od prodaje telekoma stiže u junu 2007. godine

Izvor: Nezavisne novine Subota, 05.05.2007. 11:01
Komentari
Podeli


Milorad Dodik, premijer RS, izjavio je juče ( 04.05.2007.) da će RS novac od prodaje državnog kapitala u "Telekomu Srpske" dobiti u drugoj sedmici juna.

Nakon što "Telekom Srbija" uplati 646 milina EUR za državni kapital u "Telekomu Srpske", kazao je Dodik, Vlada će promovisati projekat ekonomskog, privrednog i nacionalnog razvoja RS koji će finansirati mahom od novca dobijenog iz Srbije. Premijer je rekao da novcem od prodaje "Telekom Srpske" Vlada želi da pospješi razvoj RS i da ga zbog toga neće davati bespovratno i da će tražiti partnere za investicije.

"Želimo da ovim novcem otvorimo i druge izvore finansiranja", kazao je Dodik.

On je kazao da će 100 miliona EUR biti usmjereno u Fond za razvoj istočnog dijala RS, a novac će plasirati preko Razvojno-investicione banke i poslovnih banaka.

"Sredstva neće biti nepovratna, ali ćemo ih davati pod povoljnim uslovima i kamatna stopa neće prelaziti pet odsto uz grejs period za infrastrukturne projekte od godinu, za projekte zapošljavanja do tri godine i najdužim rokom vraćanja novca od deset godina", kazao je premijer RS.

Govoreći o energetskom sektoru, Dodik je rekao da je RS jedina na prostoru bivše Jugoslavije koja ima višak struje i da Vlada još neće pristupiti privatizaciji energetskog sektora.

"Spremni smo za nove investicije i kredite, ali bez uslovljavanja privatizacijom. Vlada će zadržati energetski sektor u svom vlasništvu i neće pristupiti privatizaciji bez obizra na pritiske pojedinih međunarodnih struktura, koje žele da iskoriste nizak stepen razvoja i velike socijalne potrebe da bi nas natjerali na jeftinu privatizaciju u toj oblasti", kaže Dodik.

On je poručio stranim investitorima da su dobrodošli u RS samo na partnerskim odnosima i da nikakav drugačiji odnos ne dolazi u obzir, istakavši da postoji veliki interes inostranih investitora za ulaganje u RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.