NavMenu

Kapetanović: Iskoristiti zemljišta bivše rudarske eksloatacije

Izvor: biznis.ba Subota, 05.05.2007. 10:37
Komentari
Podeli

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nermina Kapetanović predložila je izmjene federalnog zakona o rudarstvu, a njima želi postići da Federacija BiH iskoristi što se iskoristiti može na područjima bivše rudarske eksploatacije, takozvanim "crvenim zonama".

To su često velike površine s izgledom beskorisnosti i napuštenosti.

Kapetanović je odavno u parlamentarnu proceduru uputila zakonske izmjene kojima predlaže da ovim zemljištem raspolažu općine na osnovu prethodnog sporazuma s rudnicima.

Općine kao vlasnici treba da odobravaju i eventualnu gradnju na takvom zemljištu, a potencijalni investitori da se obavežu na gradnju samo na mjestima koja ne ugrožavaju zdravlje i život stanovnika, obrazložila je ona.

Predloženim zakonskim izmjenama želi potaknuti ulaganja i nova radna mjesta na zemljištu sa sadašnjim prilično "otužnim izgledom" u rudarskim područjima FBiH.

Izmjene Zakona o rudarstvu bit će na dnevnom redu Doma naroda Parlamenta FBiH 8. maja 2007. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.