NavMenu

RS dobila novu Vladu

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 18.12.2014. 08:09
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je oko pola sata poslije ponoći novu Vladu Srpske, za čijeg je predsjednika izabrana Željka Cvijanović, dosadašnji premijer Republike Srpske.

Za ministra finansija izabran je Zoran Tegeltija, a Dragan Lukač za ministra unutrašnjih poslova, novi ministar prosvjete i kulture je Dane Malešević, a ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Petar Đokić obavljaće funkciju ministra industrije, energetike i rudarstva, Anton Kasipović ministra pravde, a Stevo Mirjanić ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dok je Dragan Bogdanić izabran za ministra zdravlja i socijalne zaštite.

Ministar nauke i tehnologije ostaje Jasmin Komić, novi ministar trgovine i turizma je Predrag Gluhaković, dok je Jasmina Davidović izabrana za ministra porodice, omladine i sporta.


Srebrenka Golić izabrana je za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Neđo Trninić za ministra saobraćaja i veza, Zlatan Klokić za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, dok Davor Čordaš ostaje ministar za izbjeglice i raseljena lica.

Za izbor Cvijanovićeve glasala su 44 poslanika, dok je 37 bilo protiv, a isti rezultati glasanja bili su i za sastav Vlade Srpske.

Nakon izbora, premijer i ministri položili su svečanu zakletvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.