NavMenu

"Podravka" prekida proizvodnju u Poljskoj

Izvor: seebiz.eu Utorak, 16.12.2014. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: podravka.hr)
"Podravka" je donijela odluku o postupnom prekidu proizvodnje u svojoj fabrici u Poljskoj u cilju daljnje racionalizacije poslovanja, izvijestili su u utorak iz te koprivničke prehrambene kompanije.

Nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i ulaska u zonu slobodnog kretanja robe između zemalja članica EU, "Podravka" je odlučila proizvodnju istih vrsta proizvoda za tržišta EU locirati na jednom mjestu, u Koprivnici.

- U interesu dalje racionalizacije poslovanja, donesena je odluka o postupnom prekidu proizvodnje u "Podravkinoj" poljskoj tvornici u Kostrzynu, koja posluje u okviru Podravkinog ovisnog društva Podravka Polska - navodi se u priopćenju.

Proces prestanka proizvodnje u Poljskoj započeo je 15. decembar i trebao bi biti završen do 31. marta 2015. godine.

"Podravka Polska" će u dogovoru sa sindikatima kroz program zbrinjavanja viška radnika isplatiti otpremnine za oko 45 radnika.

Ova odluka imaće pozitivne uticaje na poslovanje "Podravke" u 2015. kroz povećanje iskorištenosti proizvodnih kapaciteta u fabrikama u Koprivnici, čime će se smanjiti troškovi po jedinici proizvoda te kroz niže troškove zaposlenika, ističu u kompaniji.

Napominju i kako se procjenjuje da će negativan utjecaj prestanka proizvodnje u Poljskoj u 2014. iznositi oko 20,6 miliona kuna (2,7 mil EUR), od kojih se najznačajniji odnosi na jednokratan otpis imovine i rezervacije za otpremnine radnika.

Odluka o zatvaranju proizvodnih kapaciteta u Poljskoj neće imati nikakav negativan uticaj na prodaju "Podravke" u Poljskoj te će se i nadalje raditi na širenju postojećeg asortimana proizvoda koji se nudi tamošnjim potrošačima, zaključuje se u priopćenju "Podravke".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.