NavMenu

Novi rudnici Ljubija započeli radove na Buvaču - za otvaranje kopa 13 mil. EUR

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 31.05.2005. 12:29
Komentari
Podeli
Preduzeće Novi rudnici Ljubija započelo je radove na otvaranju najvećeg površinskog kopa Buvač, za šta će biti uloženo 13 mil. EUR. Ova investicija obezbijediće početak proizvodnje na Buvaču 2009. godine, do kada će ruda biti eksploatisana u kopu Jezero, čime će biti osigurano kontinuirano snabdijevanje kupaca u narednih 30 godina. Rezerve željeznih ruda na sva 3 površinska kopa rudnika Omarska, Jezero, Buvač i Mamuze, iznose 50 mil. t. U 2005. godini, umjesto planiranih mil. t rude, očekuje se proizvodnja 1,3 mil. t, a od 2006. godine planira se 1,5 mil. t godišnje. Ukupne rezerve željeznih ruda, do sada istražene i ovjerene, iznose 347,5 mil. t, a geološka istraživanja završena su na svega 10 % metalogenetskih oblasti Ljubija. Proizvodnja željezne rude oživljena je decembra 2004. godine, a pravo na eksploatacije imaju Novi rudnici Ljubija, preduzeće osnovano zajedničkim ulaganjem "Mital stila", sa 51 %, i Rudnika željezne rude Ljubija, sa 49 % kapitala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.