NavMenu

Telefoni koji su najviše razočarali u 2014.

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 14.12.2014. 10:16
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Sajt "Phone Arena" kreirao je zanimljivu listu telefona koji su najviše razočarali tokom ove godine, svaki iz različitog razloga.

Naravno, nijedna kompanija nije imuna na promašaje a oni se dešavaju i najiskusnijima na tržištu. Mobilna industrija je ove godine vidjela nekoliko razočarenja kada su telefoni u pitanju. Izdvojila su se tri dobra primjera kako naočigled brilijantna ideja može da se pretvori u lošu realizaciju.

Tri najveća razočarenja na polju mobilnih telefona, ove godine su svakako "Amazon Fire Phone", "OnePlus One" i "Nokia X" telefoni.

"Amazon Fire Phone"

Podstaknut uspjehom svoje linije "Kindle Fire" tableta, "Amazon" je hrabro najavio ulazak i na smartfon tržište. Tako se 25. jula pojavio "Amazon Fire Phone". U pitanju je solidan telefon, po specifikacijama, a opremljen je i gomilom zanimljivih i korisnih dodataka i sve to po cijeni od 200 dolara uz dvogodišnji ugovor.

Međutim, sve ovo zajedno nije bilo dovoljno da korisnike ubijedi da je "Amazon Fire Phone" dostojna zamjena za "Galaxy S5" ili "LG G3". "Amazon Fire Phone" je prošao toliko loše, da je "Amazon" ostao sa neprodatim uređajima u vrednosti od 170 miliona dolara.

"OnePlus One"

Bez ikakve sumnje se može reći da je "OnePlus One" odličan telefon. Sa dizajnom, specifikacijama i funkcijama ovaj model je dostojan rival bilo kom ovogodišnjem flagshipu. Ono što je loše kod ovog modela jeste ukupna realizacija i kampanja koja se vodila u vezi sa ovim uređajem. Najave uređaja su bile u stilu "2014 flagship killer" i "perfektan smartfon", a sve ovo je kod korisnika stvorilo visoka očekivanja. Ushićenje je bilo još veće kada je objavljena cijena uređaja od svega 299 dolara.

Međutim, sve ovo je splasnulo kada je postalo jasno da "OnePlus One" neće moći tako lako da se kupi. Kupovina putem pozivnica, prodaja po većoj cijeni u maloprodaji nakon toga izazvali su frustraciju kod korisnika. Tek od septembra "OnePlus" je odbacio sistem pozivnica i omogućio normalan sistem prednaručivanja telefona, ali je tada početni "hajp" već splasnuo.

"Nokia X" serija

Sjećate li se Nokia X, X+, XL i X2 telefona - Nokijine izuzetno pristupačne linije Android-baziranih smartfona? Nije nikakvo čudo ukoliko je odgovor negativan, s obzirom da ova linija nije uspjela da ostavi nikakav trag ni uticaj na mobilnom tržištu. "Microsoft" je ovog ljeta prekinuo sa razvojem linije, bez planova za proširenjem u budućnosti.

"Nokia X" telefoni su bili jeftini i dobro izrađeni, ali su bili spori, softverski limitirani i u neku ruku nedovršeni. Nisu imali pristup "Google Play" prodavnici, što znači da su korisnici morali da instaliraju eksterne aplikacije. S obzirom da su pristojni "Android" telefoni koštali samo nešto više, "Nokia X" telefoni jednostavno nisu mogli da opstanu na tržištu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.