Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 31.05.2005.| 12:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarski hotel Ruža - obnova još nije počela!

Iako je mostarski hotel Ruža prema kupoprodajnom ugovoru 25. maja 2005. već trebalo da bude potpuno obnovljen, završni radovi nisu počeli.
Zbog toga se ovaj u ratu uništeni hotel i našao na popisu privatiziranih tvrtki koje, prema godišnjem izvješću Agencije za privatizaciju Hercegovačkoneretvanske županije, u većoj mjeri nisu ispunile svoje ugovorom preuzete obveze.
Alija Tipura, direktor Agencije, ipak tvrdi da se revizija privatizacije toga hotela neće dogoditi s obzirom da se vlasnik hotela ugovorom obvezao obnoviti prostor hotela na 6.000m2. U međuvremenu je od Gradske uprave Mostara dobio dozvolu da svoje kapacitete proširi na još 20.000 kvadratnih metara, za što je potrebno više vremena od ranije predviđenog.
Umjesto dogovorenih 100, on će zaposliti više od 400 novih djelatnika. To je osnovni razlog zbog kojega ne pomišljaju na raskid ugovora s vlasnikom, rekao je Tipura.
Vlasnik hotela Emir Kečo, poduzetnik iz BiH koji trenutno živi u Rusiji, dionice Ruže prije tri godine kupio je za 2,5 mil KM. Umjesto predviđenih 14,9 mil, on je u rekonstrukciju hotela do sada uložio više od 16 mil KM. Prema njegovim tvrdnjama, krivac za kašnjenje ugovorenih obveza je, osim obimnijih radova, i spora domaća administracija koja mu nije na vrijeme izdala potrebne papire. Trenutno Agencija za privatizaciju pregovora sa županijskom vladom. Epilog pregovora će najvjerojatnije biti dozvoljeno odstupanje od kupoprodajnog ugovora i odobravanje garancije vlasniku da hotel Ruža bude potpuno rekonstruiran do kraja 2007. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.