NavMenu

Kemal Huseinović dao ostavku na mjesto v.d. direktora RAK-a

Izvor: Glas Srpske Petak, 12.12.2014. 12:13
Komentari
Podeli
Kemal Huseinović (Foto: Rak.ba)Kemal Huseinović
Kemal Huseinović, v.d. direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), podnio je Savjetu ministara BiH neopozivu ostavku na ovu funkciju.

- Njegova ostavka biće razmatrana na sjednici Savjeta ministara BiH u četvrtak i, s obzirom na to da se radi o neopozivoj, biće usvojena. Šta će se dalje dešavati ne znamo, da li će biti imenovan vršilac dužnosti ili nešto drugo o tome će biti odlučeno na samoj sjednici - rekli su juče u Savjetu ministara BiH.

Pojedini članovi Regulatorne agencije za komunikcije, sa kojima smo danas kontaktirali, nisu željeli komentarisati Huseinovićev potez, ističući da još nemaju informacije o tome.

Nezvanično, Husenović u ostavci nije navodio neke posebne razloge osim ličnih, ali da je zatražio da mu bude omogućeno da iskoristi godišnji odmor koji je ostao neiskorišćen.

Podsjećanja radi, Huseinoviću je još 2007. godine istekao mandat direktora, od kada je imenovan za vršioca dužnosti, što je i ostao sve do sada, a u proteklom vremenu mnogi su isticali da je i procedura njegovog postavljenja na funkciju vršioca dužnosti bila mimo zakona.

Savjet RAK-a, koji je nadležan za predlaganje kandidata za direktora RAK-a, 27. septembra 2007. godine predložio je da Huseinović bude imenovan na još jedan mandat, ali Savjet ministara BiH je to odbio i naložio Savjetu RAK-a da u roku od 15 dana raspiše novi konkurs, što nikada nije urađeno.


Novi konkurs za izbor direktora RAK-a raspisan je tek u februaru ove godine, a Savjet RAK-a za direktora je predložio Srđana Rajčevića, direktora Agencije za informaciono društvo RS, na šta Savjet ministara BiH nije imao primjedbi.. Ali Rajčević nikada nije imenovan na tu funkciju. Nekoliko puta tačka o njegovom imenovanju skidana je s dnevnog reda sjednica Savjeta ministara BiH.

Savjet RAK-a je više puta od Savjeta ministara BiH tražio da se izjasni o kandidaturi Rajčevića, međutim, obavještenje o tome nikada nije stiglo. Pojedinci iz Savjeta RAK-a su čak tvrdili da Savjet ministara BiH krši zakon, jer u predviđenom roku ne ispunjava obaveze, zbog čega su najavljivali blokadu rada Savjeta RAK-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.