NavMenu

Za sanaciju šest škola u Prijedoru 1,5 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 11.12.2014. 12:37
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Za sanaciju šest škola, odnosno pet školskih objekata biće izdvojeno 1,5 mil KM iz Programa EU za oporavak od poplava, najavljeno je danas iz Gradske uprave Prijedor.

- Grad Prijedor je ranije delegirao školske objekte, koje je potrebno sanirati zbog intenzivnih padavina ili dotrajalosti, prema Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koje je spisak proslijedilo UNDP-u BiH - navodi se u saopštenju.

Stručnjaci Ministarstva prosvjete i kulture Srpske uvidom u stanje na terenu opredijelili su se za osnovne škole "Dositej Obradović" Prijedor, "Jovan Dučić" Lamovita i "Branko Radičević" Petrovo, srednje škole Poljoprivredno-prehrambenu i Medicinsko-tehnološko-građevinsku i Ekonomsku, dok će na mjestu područne škole "Dositej Obradović" u Tukovima biti izgrađen novi školski objekat.

- Za školu u Tukovima rok za završetak radova je četiri mjeseca, dok je za ostale škole rok oko 50 dana. Težište radova će se, zbog bezbjednosti učenika, prebaciti za vrijeme raspusta - navodi se u saopštenju.


Izvođači radova su preduzeća "Radis" iz Istočnog Sarajeva, "Emir komerc Kurbegović" iz Sanskog Mosta, "Kofix" iz Ključa i "Gradinvest" iz Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić se u ime svih učenika i prosvjetnih radnika ovih škola zahvalio EU na finansiranju i UNDP-u na brzom provođenju projekta kojima će učenicima biti omogućeno da nova znanja stiču u kvalitetnijim školskim prostorima nego do sada.

Program za oporavak od poplava finansira EU, a provode UNDP, UNICEF i Međunarodna organizacija za migracije u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.