NavMenu

Počela izgradnja metaloprerađivačke hale u Skelanima - Posao vrijedan 2 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 10.12.2014. 16:10
Komentari
Podeli
U Skelanima kod Srebrenice danas je počela izgradnja proizvodne hale za metalsko-prerađivačku djelatnost, a vrijednost investicije je 2 mil KM.

Savjetnik za privredu u ovoj opštini Ćazim Salimović rekao je Srni da je ovo prvi proizvodni pogon koji se počinje graditi nakon četiri decenije investicione pauze u Skelanima.

- Planirano je da u ovom pogonu posao dobije 15 do 20 radnika koji će proizvoditi alate za specijalnu plastiku koja se koristi u automobilskoj industriji. Kompletna proizvodnja biće plasirana na evropsko tržište - istakao je Salimović.

Osim proizvodnje alata, u pogonu će biti instalisane mašine za proizvodnju određenih plastičnih dijelova za automobilsku industriju.

Salimović je naveo da je rok za završetak građevinskih radova i izgradnju hale 90 dana, a planirano je da proizvodnja u tom objektu počne u aprilu ili maju.

On je dodao da su lokaciju i sredstva obezbijedili opština Srebrenica, UNDP i privatni preduzetnik iz Bajine Bašte u susjednoj Srbiji.

- Proizvodna hala gradi se na lokaciji koju je opština Srebrenica kupila za ovu namjenu. Tu postoji neophodna infrastruktura i prostor za izgradnju još dva proizvodna objekta različite namjene, što će činiti jednu industrijsku zonu u Skelanima - pojasnio je Salimović.

On kaže da će tu već iduće godine biti izgrađene dvije hale za preradu voća, povrća i mlijeka sa ovog područja, što će stimulisati razvoj povrtarstva i voćarstva u ovom kraju, za šta postoje idealni klimatski i drugi uslovi, a posebno kada se obezbijedi siguran plasman proizvedenog voća i povrća u ove pogone koji će ih prerađivati i plasirati na tržište.


- Plan je da se organizovanije pristupi podizanju i proširivanju postojećih farmi i da se poveća broj muznih krava da bi dnevna proizvodnja mlijeka na širem području Skelana dostigla 6.000 litara, što bi omogućilo pokretanje prerade mlijeka u ovom mjestu - zaključio je Salimović.

Osim obezbjeđenja otkupa proizvedenog povrća i voća sa skelanskog područja, što će obezbijediti sigurnost i stimulisati poljoprivrednike, otvaranje ovih pogona omogućiće i otvaranje određenog broja radnih mjesta i zapošljavanje radnika u Skelanima, gdje više od 90% stanovništva živi od poljoprivrede.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.