NavMenu

Igre na sreću u budžet RS donijele 14 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Subota, 06.12.2014. 09:51
Komentari
Podeli

Za prvih deset mjeseci ove godine, u Budžet RS slilo se blizu 14 mil KM po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću i nagradnih igara, što je za 4% više nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Od tog iznosa, oko 12 mil KM, ili 85%, odnosi se na priređivanje kladioničarskih igara i igara putem automata, što potvrđuje da su građanima RS najpopularnije ove vrste igara na sreću.

- Izvršenim analizama može se uočiti postojanje višegodišnjeg trenda povećanja ove kategorije prihoda u budžetu RS, kao i povećanog interesa pravnih lica za priređivanje igara na sreću - rekla je Danijela Kovačević, portparol Republičke uprave za igre na sreću, i dodala da je ekspanzija priređivanja igara na sreću direktno povezana s povećanjem interesa građana za učešće u igrama na sreću.

Prema njenim riječima, za prvih jedanaest mjeseci ove godine Odjeljenje za inspekcijski nadzor izvršilo je ukupno 679 kontrola kod pravnih i fizičkih lica u objektima priređivanja igara na sreću.

- Inspektori su zbog počinjenih prekršaja izvršili pečaćenje ukupno 148 predmeta korištenih za izvršenje prekršaja - kazala je Kovačević i dodala da je najveći broj privremeno oduzetih automata za igre na sreću sa područja gradova Istočno Sarajevo i Bijeljina.

Dalje se navodi da se kontinuiranim aktivnostima inspekcijskih organa u značajnoj mjeri uredilo stanje u oblasti priređivanja igara na sreću i smanjio obim ilegalnog priređivanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.